NIEUWE IMPRESSIES

Wat is er weer veel gebeurd de afgelopen weken. We delen het graag met u. In deze nieuwsupdate laten we u beelden zien van de Dreefwoningen, praten we u bij over de planning en lichten we het plan weer wat verder toe.

Het Plan

Vliethaven wordt een waterrijke, groene wijk met verschillende woonsferen en een haven die het hart van het plan vormt. U kunt straks aan de Vliet, een erf, het weiland of de haven wonen. Er komt een mooie mix aan woningen, passend bij verschillende gezinssamenstellingen, woon­wensen en leefstijlen.

Op een aantal plaatsen komen markante huizen die als landmarks Vliethaven karakter en identiteit geven.

Geparkeerde auto’s ziet u hier straks nauwelijks. Die staan namelijk grotendeels in de onder­grondse garage bij de haven, op eigen terrein of in een hofje. Op die manier is het groene karakter in de villawijk geborgd. Voor altijd!

SNEAK PREVIEW Dreef woningen Bijzonder gevarieerd qua woning­typen en architectuur stijl

In totaal komen er 18 schitterende Dreefwoningen. U heeft de keuze uit een twee-onder-een-kapvilla, drie-onder-een-kapvilla of vrijstaande villa’s. Stuk voor stuk uniek in uitstraling, maar wel allemaal gelegen op een riante kavel met zuid­westelijke oriëntatie. En aan de voorzijde… daar kijkt u tussen de bomen door vrij uit over de weilanden die uitmaken van de Duiven­voorde­corridoor.

REACTIEVE AANWIJZING

De provincie Zuid-Holland heeft een reactieve aanwijzing opgelegd op het goed­gekeurde bestemmingsplan Vliethaven.

Inhoudelijk heeft de provincie geen bezwaren tegen de voorgenomen woningbouw, echter zij wil in overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg om te onder­zoeken of het verdwijnen van het bedrijventerrein elders in de provincie/stadsregio kan worden gecompenseerd.

Wij verwachten dat dit overleg op korte termijn plaatsvindt en dat de resultaten hier­van leiden tot de opheffing van de reactieve aanwijzing. Wij richten ons op een start verkoop in maart 2021 en dan zal er – als het goed is – dus ook geen sprake meer zijn van de reactieve aanwijzing.

De volgende nieuws update

Wist u dat de Havenwoningen een daktuin hebben? Daar gaan we in de volgende nieuwsbrief meer over vertellen. Aan de hand van een doorsnede laten we zien hoe mooi de indeling van deze woningen is. Daarbij gaan we per type woning een prijsindicatie geven! Houd uw mail dus goed in de gaten. Tot snel!