De haven van Vliethaven

In deze nieuwsbrief nemen we u graag mee naar de haven van Vliethaven. Om precies te zijn het noordelijk deel, waarvoor Architekten­kombinatie het ontwerp maakte. We hebben deze heren­huizen al eerder laten zien, maar nu vertellen we meer over de indeling van de woningen en het dak­terras dat bij deze heren­huizen hoort. Ook hebben we goed nieuws over de reactieve aan­wijzing.

Speelse indeling herenhuizen

De herenhuizen aan de noordzijde van de haven hebben een praktische, maar zeker geen alle­daagse indeling.

Zoals u ziet in de dwars­doorsnede, parkeert u de auto op uw eigen parkeer­plaats onder uw woning. Daarna volgt u uw weg naar binnen. De begane grond leent zich perfect voor een thuis­werk­plek. De woningen liggen wat hoger dan de haven, waar­door u vanuit huis mooi zicht heeft op het water. Zeker als u in de woon­kamer bent. Deze ligt op de 1e verdieping en heeft aansluitend een geweldig dak­terras. Op de 2e verdieping vindt u de slaap­kamers. Er zijn ook heren­huizen met een 3e verdieping.

EEN DAK­TERRAS­INRICHTING NAAR KEUZE

Onze ervaring leert dat een dak­terras lastig is om groen en sfeer­vol te krijgen. Je kunt niet zomaar alles neer­zetten en het onder­houd vraagt aandacht. Daarom bieden we alle kopers een goede start. We leggen het terras volledig aan. U heeft de keuze uit meerdere dak­terras­sferen, zodat ook deze ruimte past bij wie u bent en hoe u leeft. Het dak­terras ligt op het noord­oosten en de voor­tuin op het zuid­westen. Dat betekent dat u altijd een lekkere plek in de zon vindt, maar ook de schaduw op kunt zoeken als daar behoefte aan is.

HOE DRAAIT DE ZON?

De architecten en steden­bouw­kundige hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met een optimale bezonning van de terrassen en tuinen. Wat een ideale ligging is, verschilt per persoon. De een zit liever ’s ochtends in de zon, de ander pakt graag in de avond de laatste zonne­stralen mee. Om u een idee te geven hoe het verloop van de schaduw en zon is bij de mooie woningen in Vliethaven, is een zonne­studie gemaakt. We zijn benieuwd waar uw voor­keur naar uitgaat. In de zonne­studie ziet u op drie momenten in het jaar (21 maart, 21 juni en 21 oktober) op die momenten van de dag de stand van de zon.

Voortgang reactieve aanwijzing

Op 17 februari jl. heeft bestuurders­overleg plaats­gevonden en is op hoofdlijnen ja gezegd tegen het woon/werkakkoord.

Op 16 maart a.s. zullen de Colleges van de gemeente Leidschendam-Voorburg en de Provincie het woon/werk akkoord in principe goed­keuren. Met deze goed­keuring zal de reactieve aanwijzing worden ingetrokken. Dit houdt in dat de reactieve aanwijzing naar verwachting medio maart van het bestemmings­plan af is. Hiermee treedt het bestemmingsplan weer in werking.

Volgende keer weer meer nieuws

Voor het interview met architect Jan van Vliet moeten we nog even uw geduld vragen. De impressies van de woningen – waarvoor dit architecten­bureau het ontwerp maakte – zijn bijna klaar. In de volgende nieuws­brief leggen wij u graag uit hoe u eenvoudig een account op de website kunt aanmaken voor het bewaren van uw favoriete bouwnummer(s).