De Vlietvilla's blikvangers langs de Vliet

In deze nieuwsupdate zetten we de vijf schitterende en unieke Vlietvilla’s in de spotlights. Kiest u voor een Vlietvilla, dan woont u straks direct aan de Vliet op een royale kavel met een aanlegplaats geschikt voor een sloep. Ook is er goed nieuws rondom de reactieve aanwijzing en is bijna de datum voor de start verkoop gepland.

Vlietvilla
bnr. 26

Op een kavel van circa 1.160 m² komt deze schitterende villa met groot dak­overstek, indruk­wekkende raam­partijen en warme gevelsteen.

Via de haven wordt het water van de Vliet dichter bij het huis gebracht en heeft u de mogelijk­heid om een eigen boot bij de tuin aan te meren. De villa staat dwars op de kavel, waardoor u een maximaal gevoel van buiten­leven ervaart in de woon­kamer, leef­keuken, studie­kamer en drie van de vijf slaap­kamers.

Impressie Vlietvilla  |  bwnr. 27

Vlietvilla
bnr. 27

Deze moderne villa staat als een stoer baken aan het water van de Vliet. De kavel ligt ideaal op de zon en er is een aanmeerplek voor uw boot gemaakt.

Kom aanvaren, loop naar binnen en geniet direct weer van de prachtige omgeving waar u woont. De grote raampartijen – die soms doorlopen over twee verdiepingen – garanderen een schitterend, vrij uitzicht. En wat vindt u van het dakterras bij de werkruimte op de eerste verdieping?

Impressie Vlietvilla  |  bwnr. 28

Vlietvilla
bnr. 28

Nog zo’n parel aan de Vliet! De asymmetrische kap, warme gevel­steen en het witte metselwerk geven deze villa ontzettend veel charme.
De woning opent zich naar de enorme kavel aan het water. Natuurlijk ook hier weer alle ruimte om een boot aan te leggen. Door het royale woonoppervlak en de hoeveelheid kamers leent deze villa zich perfect voor zelfstandig ondernemers met een groot gezin.

Impressie Vlietvilla  |  bwnr. 29

Vlietvilla
bnr. 29

In alle vrijheid staat deze villa statig op de kavel. Waar u kijkt, ziet u groen én water.
De boot dobbert aan de zijkant van de tuin, waar een aanmeerplaats is gemaakt. De speelse vorm en bijzondere elementen als een vide, veranda, werkkamer én maar liefst zes slaapkamers zijn slechts enkele kwaliteiten. Laat u verleiden door deze villa. Hoe langer u kijkt, hoe meer charmante details u ontdekt.

Impressie Vlietvilla  |  bwnr. 30

Vlietvilla
bnr. 30

Bij de entree naar de Vliethaven prijkt straks deze villa. De grootste van allemaal.

Prachtig wit en gesierd door een erker met balkons en veel rijke details. Kom binnen via de statige entree of parkeer de auto onder het huis en vervolg uw weg binnendoor. De veranda is een fijne, beschutte plek om te genieten van wonen aan het water. Als al het goede samenkomt, wordt wonen echt genieten!

Voortgang reactieve aanwijzing

We hebben nieuws! Op 30 maart is er tussen de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Delft, Den-Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk het ‘woon-werk­akkoord light’ gesloten. In dit akkoord zijn afspraken gemaakt die bijdragen aan extra woningen, meer omgevings­kwaliteit en meer banen. De vier gemeenten en de provincie streven ernaar om in het vierde kwartaal 2021 een definitief woon-werk­akkoord te bereiken.

In het akkoord zijn afspraken gemaakt over diverse transformatie­locaties, waaronder Vliethaven. Vliethaven is een gebied waar van oudsher (water­gebonden) bedrijvig­heid was. De ruimte voor dergelijke bedrijvig­heid is schaars. Met het woon-werk­akkoord spreken partijen af om een goede balans te vinden tussen ruimten voor zowel wonen als werken.

Parallel aan dit woon-werk­akkoord is de reactieve aanwijzing op het bestemmings­plan van Vliethaven door de provincie definitief ingetrokken. Dit houdt in dat het bestemmings­plan Vliethaven weer in werking is getreden. Het bestemmings­plan wordt op 16 april opnieuw gepubliceerd door de gemeente. Na afloop van de termijn van ter­inzage­legging is het bestemmings­plan eind mei 2021 onher­roepelijk en bindend.

START VERKOOP IN JUNI

We gaan een leuke periode tegemoet met Vliethaven, want de (online) verkoop start in juni. We kijken er al erg naar uit! Tot aan de start verkoop blijven we u uiteraard meer vertellen over de wijk en de woningen.

Snel weer meer informatie

Volgende keer staat er in de nieuws­brief meer informatie over de haven en de kwaliteit van de openbare ruimte en leggen we uit hoe de verkoop­procedure werkt. Onder andere, want we hebben zeker meer nieuws. Houd uw mail dus goed in de gaten.